Χρήσιμες Συμβουλές:


Γενικές Προεγχειρητικές οδηγίες

 

Πριν από κάθε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση  πρέπει να είστε σωστά προετοιμασμένοι. Ρυθμίστε αναλόγως τις υποχρεώσεις σας σχετικά με την εργασία και την οικογένειά σας. Πιθανώς η νοσηλεία σας να διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο και η επιστροφή στις καθημερινές σας δραστηριότητες να καθυστερήσει.

Πραγματοποιήστε όλες τις απαιτούμενες προεγχειρητικές εξετάσεις που θα σας ζητηθούν. Αυτές θα επιτρέψουν στον χειρουργό και στον αναισθησιόλογο να έχουν διαθέσιμες όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την καλύτερη έκβαση της επέμβασης.

Είναι απαραίτητο να αναφέρετε στον χειρουργό και στον αναισθησιολόγο όλα τα προβλήματα υγείας που σας έχουν απασχολήσει (χρόνιες παθήσεις, προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις, ατυχήματα κλπ), καθώς και όλα τα φάρμακα που λαμβάνετε.

Ακολουθήστε τις συστάσεις των γιατρών σχετικά με την βελτίωση της κατάστασης της υγείας σας (πιθανή απώλεια βάρους, διακοπή καπνίσματος, θεραπεία συνοδών ιατρικών προβλημάτων, προσαρμογή τρόπου ζωής, προσοχή σε συγκεκριμένες δραστηριότητες).

Ίσως  σας ζητηθεί να διακόψετε τη λήψη κάποιων φαρμάκων που λαμβάνετε. Ακολουθήστε τις οδηγίες για τον χρόνο διακοπής τους και αν το ξεχάσετε, ενημερώστε τον γιατρό σας. Συνήθως απαιτείται η διακοπή της ασπιρίνης και άλλων αντιπηκτικών φαρμάκων, ώστε να αποφευχθούν οι κίνδυνοι λόγω της ελαττωμένης πηκτικότητας του αίματος.

Συζητήστε με τον θεράποντα ιατρό για το είδος της αναισθησίας που θα σας χορηγηθεί.

Μην διστάσετε να συζητήσετε με τον θεράποντα ιατρό οποιαδήποτε απορία ή αμφιβολία έχετε σχετικά με την επέμβαση.

Πριν την επέμβαση, πρέπει να είστε νηστικοί τουλάχιστον 6 ώρες, να μην έχετε καπνίσει, να κάνετε μπάνιο και να λούσετε τα μαλλιά σας.